Projekti ženskog poduzetništva u Jadransko-jonskoj regiji

Women on Boards: mnoga su međunarodna istraživanja potvrdila da su tvrtke u kojima su žene na seniorskim rukovodećim pozicijama profitabilnije, odnosno da imaju 10 puta veću neto profitnu maržu od poduzeća u kojima žene nisu na vodećim pozicijama te da postoji snažno povećanje tržišne vrijednosti tvrtke za čak 4,9% kod onih subjekata u kojima žene čine 10 ili više posto u odborima.

Nažalost, istovremeno ta istraživanja potvrđuju izrazito mali napredak u postavljanju žena na rukovodećim pozicijama u zadnjih pet godina. Kako povećati broj žena na rukovodećim pozicijama? Koje su mjere na osobnom, poslovnom ili državnom nivou potrebne kako bi se navedeno omogućilo?

Novi projekt BPW YOUNG PULA, nazvan „Women on Boards“, pokušat će pronaći odgovore na navedena pitanja i postaviti učinkovitu strategiju radi direktne primjene u praksi.

Kao Koordinatorica BPW YOUNG Pula, a uz suglasnost Izvršnog odbora BPW Pula sa posebnim naglaskom na Predsjednicu Alida Perkov i Potpredsjednicu Mojca Tavčar-Benčić pozivaju sve zainteresirane članice i buduće zainteresirane osobe da se prijave i sudjeluju u realizaciji novog projekta BPW YOUNG PULA.

Izvorni članak: